Lignje na žaru
Nostalgická vzpomínka na léto a ostrov byla umocněná hnusným počasím tenhle tejden a mailovým dotazem, kterej po mně žádal recept na grilovaný lignje.Tak jsem je taky koupil a bude oběd, jako na molu u Dalmatina.A tady už recept pro všechny.
Co teda budete potřebovat, počítejte, že na jednu porci tak 5-6 středních nebo jednu velkou
- olivový olej
- zelenou petrželku
- šťáva z citrónu
- několik stroužků česneku
- sůl, pepř
Olihně vykucháme a důkladně očistíme. Oddělíme chapadla od těla. Osušíme. Rozehřejeme gril na velmi vysokou teplotu. Olihně před grilováním nikdy nesolíme. Na gril nejdříve klademe těla olihní. Po chvíli přidáme i chapadla. Grilujeme několik minut, dokud olihně nedostanou tmavě bronzovou barvu.
Podáváme s dresinkem připraveného z oleje, citrónové šťávy, posekaného česneku a zelené petrželky. Jako příloha se podávají hranolky, bílej chlebík nebo blitva, obdoba špenátu.
Dobrou chuť kamarádi V:-)