Dárek z Brače
Na dotaz co typického si přivézt z Brače, není jednoduchá odpověď.Jasně, že je - čistou hlavu a hezký vzpomínky. S hmotnými statky je to ale těžší, mramor to nebude, takže zbývá olivový olej, nejslavnější je asi Postirský nebo nápad na výrobek sardinkárny Lustra z Milny, ty dělaj fakticky dobrý věci.
Třeba filety z uzeného tuňáka ve středomořském oleji (Filet dimljenog tunja u mediteranskom ulju).
Filety ze solených sardelí - ančoviček ve slunečnickovém oleji (Filet slanog inćuna u suncokretovom ulju).
Olivy plněné solenými sardelemi - ančovičkami ve slunečnicovém oleji (Inćunele ? masline punjene slanim inćunima u suncokretovom ulju).
Filety ze solených sardelí - ančoviček (Fileti slanog inćuna).
Částečně očištěné solené sardele (Djelomično očišćena slana srdela).
Špičkový kvality dosahují výrobky jednak díky nejlepších surovinám, jednak ručním zpracování, čímž je zachována výborná chuť i vůně konečného produktu i jeho výživné hodnoty. Tradiční výrobní způsoby zpracování doplňují technologicky moderní kontrolní metody.Doma pak můžete vzpomínat na chutě a vůně moře.
Ahoj V:-)