Červenec na Brači

Vašek Ravlyk, 9.7.2017 přečteno: 2300x

Ostrov se začal plnit milovníky sluníčka a křišťálového moře.Zatím chybí Italové a Němci, kterým ještě neskončily školní povinnosti a tak musí čekat a trpět doma.Na ostrově proběhl facelift restaurací,které od loňska jednoznačně zkvalitnily své služby. Opouští gastronomický středověk a pomalu nahlíží do současnosti.Hobotnica iz pod peke nebo paštičada od Jurici Borojeviče v Dalmatinu jasná jednička,stejně, jako Joškovi hrvatske lignje na žaru v Kartoline, pizza všude kvalitní ale tu umí zmrvit jenom naprostý ignorant.Ceny pokud můžu sledovat zůstaly stejné, či podobné, otevírací doma obchodů od vidím do nevidím taky, pekaři se snaží a trajekty jsou celkem soustavně nadoraz.Již týden je trvale vruče, voda 26, od 10 metrů dolů 18 stupňů.Pokutu za ježdění bez helmy jsem ještě nedostal, takže i malá dávka svobody v tomhle kousku jadranu stále těší, stejně, jako povolených 0.5 pod kůží. Ale pozor bez nehody, jinak z Vás svléknou kůži a to zaživa :-)) Užijte si léto, hodně krásného koupání, nepřežeňte to s graševinou nebo karlovačkem.Po cestě až na pár standartních rakouských oprav a dostavby slovinské části dálnice do Macejle nic mimořádného a objíždět něco přes Maďarsko nebo jiný hraniční přechod je mimo soboty naprostá blbost.Pékné léto všem Vašek