Dárek z Brače

Vašek Ravlyk, 28.2.2010 přečteno: 4128x

Když už plánujete nějakej ten dáreček přímo z dovolený, dovolil bych si pár osvědčenejch a vyzkoušenejch tipů.Filety z uzeného tuňáka ve středomořském oleji nebo filety ze solených sardelí - ančoviček ve slunečnickovém oleji, tak jak je dělají v Milně, to je prostě k neuvěření.
Olivy plněné solenými sardelemi - ančovičkami ve slunečnicovém oleji nebo filety ze solených sardelí - ančoviček, mňam, mňam.
Částečně očištěné solené sardele jsou pak dokonalým vyproš´tovadlem.
Špičkové kvality dosahují výrobky jednak díky nejlepších surovinám, jenak ručním zpracování, čímž je zchována výborná chuť i vůně konečného produktu i jeho výživné hodnoty. Tradiční výrobní způsoby zpracování doplňují technologicky moderní kontrolní metody.
Panenský olivový olej z Postiry se získává z oliv pěstovaných na severním pobřeží ostrova Brače a zpracovaných tradičně na hydraulickém lisu,částečně se používá čerstvě sklizených oliv, částečně plodů, které byly naloženy ve vodně několik dní. Spojení tradice s novými poznatky v pěstování a zpracování oliv a mimořádně příznivé zdejší mikroklimatické podmínky jsou zárukou kvality tohoto špičkového a zdravého produktu.
Dokonalé Bračské zpracování kamene, doporučuju Pučišće, koupíte třeba Hmoždíř - Mužar nebo Mísu -Zdjelicu,tyhle výrobky představujou pokračování řady předmětů z autochtónního bračského kamene, a mají opravdu vysokou kvalitu a užitkovou hodnotu.O něčem dalším, zase příště, mějte se hezky a létu ahoj V:-)